Архива вести
                   
23. март 2015.

ПОМОЋ РАЗВОЈУ ЖЕНСКОГ БИЗНИСА

Врање - Уз помоћ програма Европски Прогрес, у Србији је покренут пројект „Време за успешне жене“, који се бави развојем женског предузетништва.

Први информативни састанак о процесу доделе бесповратних средстава за покретање женског бизниса одржан је у  Врању. Циљ информативних састанака је упознавање будућих предузетница и представница релевантних институција са свим фазама и неопходним корацима - од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву до добијања бесповратних средстава за покретање женског бизниса. Све заинтересоване кандидаткиње добиле су информације о самом процесу који почиње пријављивањем за програм обуке, у оквиру које ће стећи основна знања за припрему бизнис планова. Након тога кандидаткиње ће моћи да доставе предлоге свијух пројеката и конкуришу на јавном позиву за доделу бесповратних средстава. На састанку се представило и Удружење пословних жена из Врања, као и жене предузетнице које су већ успешно започеле самостално пословање уз помоћ бесповратних средстава додељених преко претходног  трогодишњег програма Европски Прогрес.  

Извор: ОК Радио и Координационо тело

20. март 2015.

СТАНКОВИЋ У МЕДВЕЂИ: ПОМОЋ ДРЖАВЕ ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ

Медвеђа/Сијаринска бања  - Председник Координационог тела  за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић најавио је помоћ државе у решавању инфраструктурних и економских проблема на територији Сијаринске бање. „То је неопходно како би се зауставило исељавање становништва и ревитализовали капацитети Сијаринске бање“, рекао је  Станковић после обиласка Сијаринске бање и општине Медвеђа.

18. март 2015.

ПОТРЕБНИ ВОЛОНТЕРИ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ У УЧЕЊУ

Бујановац/Врање - Група за децу и младе „Индиго“, која је партнер УНХЦР-а на пројекту „Подршка социјалној и образовној инклузији расељене ромске деце“, расписала је конкурс за волонтирање у Бујановцу. 

18. март 2015.

ПОЧЕО ВЕЛИКИ НАГРАДНИ КОНКУРС „СРБИЈО, РУКЕ ТИ СЕ ПОЗЛАТИЛЕ“

Ниш – Велики наградни конкурс Златне Ц кафе „Србијо, руке ти се позлатиле”, који ће трајати до краја ове године, има за циљ одавање признања креативности и труду свим женама широм Србије када су у питању рукотворине.

18. март 2015.

ВОЛОНТИРАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ ЗА МЛАДЕ ВИСОКОШКОЛЦЕ

Ниш – У оквиру програма „Global citizen“,студентима завршних година факултета, као и онима који су недавно дипломирали,  локална канцеларија АИСЕЦ-а у Нишу представиће у среду, 18. марта, у 18 часова, могућности за волонтирање у иностранству.  

18. март 2015.

ПОСЕТА КАНЦЕЛАРИЈИ ВИСОКЕ КОМЕСАРКЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

За представнике државних институција које се баве питањем образовања и његовим унапређењем 12. марта организована је посета Канцеларији високе комесарке за националне мањине у Хагу. Посету је организовала Мисија ОЕБС у Србији, а институције које су препознате као одговорне за процес образовања и чији су представници присуствовали састанку су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања. Службу Координационог тела представљале су директорка Данијела Ненадић и саветница директорке Милица Родић.

18. март 2015.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 18.03.2015

Позивамо вас да у четвртак 19. марта у 12 часова присуствујете посети председника Координациног тела, Зорана Станковића општини Медвеђа.

У 12 часова председник Координационог тела ће се састати са председником Месне заједнице Сијаринска Бања, Драганом Денићем и мештанима у сали хотела „Гејзер“.

18. март 2015.

МАТУРАНТИ ПОКРЕЋУ РАД БИОСКОПА У ПРЕШЕВУ ДА БИ ПОМОГЛИ УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА

Прешево - Група матураната једне средње школе у Прешеву осмислила је пројекат којим ће  покренути рад биоскопа у Прешеву, који је већ неколико година затворен. Они су за портал preševa.com изјавили да овим пројектом желе не само да „оживе“ биоскоп у Прешеву, већ и културни живот у тој општини. 

17. март 2015.

ПЕТ ПРЕДСТАВА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА, „КОРАК ВИШЕ – КОРАК БЛИЖЕ“

Бујановац - Фестивал форум представе, које имају за циљ подстицање толеранције и дијалога у школама, представљен је у оквиру пројекта, „Корак више – корак ближе“, који реализују Удружење грађана „Нексус” из Врања и “Омладински форум за едукацију Рома” из Бујановца.

17. март 2015.

„ЕВРОПСКИ ПОЛИЦАЈЦИ РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ”‏

Београд - Полицијска асоцијација „Европски полицајци ромске националности“одржала је конференцију за новинаре, поводом реализације пројекта ове асоцијације под називом „Инклузија Ромкиња и Рома у Сектор безбедности – ка већој пролазности на основну полицијску обуку“. 

«Претходна страна   Следећа страна»