Архива вести
                   
11. фебруар 2015.

ДА И ЈУГ СРБИЈЕ ДОБИЈЕ ПРАВО ЦАРИЊЕЊА

Начелници Пчињског и Јабланичког округа Славиша Булатовић и Божидар Стојиљковић, као и Горан Јовић, председник Привредне коморе Лесковац, затражили су од Управе царина да Лесковац и Врање добију могућност да се у њима царини роба широке потрошње и текстил.

10. фебруар 2015.

ДОДЕЉЕНА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА 15 ПРОЈЕКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

Бујановац - Шеф Делегације Европске уније у Србији, амбасадор Мајкл Давенпорт, уручио је у Врању представницима организација цивилног друштва, као и локалних самоуправа на југу Србије,  уговоре о додели бесповратних средстава за 15 пројеката.  

9. фебруар 2015.

ПОД ВОДОМ 160 ХЕКТАРА ОРАНИЦА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Врање, Бујановац, Врањска Бања – И даље најтежа ситуација је у десетак села са десне стране у сливу Јужне Мораве на подручју бујановачке, али и врањске општине, где је поплављено тридесетак кућа и више привредних објеката, а једна породица из Врањске Бање морала је да буде евакуисана. 

9. фебруар 2015.

СТРАДАО И МОСТ КОД БУЈАНОВЦА

Бујановац - Једини мост који спаја Бујановац са околним селима, а који је оштећен приликом изградње Коридора 10, сада је и потпуно уништен.

9. фебруар 2015.

ЂАЦИ ПРЕБАЧЕНИ У ДОМ ЗДРАВЉА ЗБОГ СУЗАВЦА

Прешево - Директор Дома здравља у Прешеву, Митат Сахити, изјавио је у петак да је у ту здравствену установу примљено 17 деце средњошколског узраста због поремећаја дисајних органа до кога је довело то што је у школском аутобусу највероватније био активиран сузавац.

9. фебруар 2015.

ШЕФ МИСИЈЕ ОЕБС У СРБИЈИ АМБАСАДОР ПЕТЕР БУРКХАРД: ПРОБЛЕМИ ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА, ОБРАЗОВАЊА, ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ И ИНТЕГРАЦИЈЕ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА ГЛАВНЕ ТЕМЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Упитан о опасностима утицаја радиклног ислама у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, Бурхард је одговорио да је то "глобално питање" које се не може конкретно односити на југ Србије, нити на Србију у целини.

6. фебруар 2015.

У СРБИЈИ „ПРЕЖИВЕЛЕ" САМО ВЕТЕРИНАРСКЕ СТАНИЦЕ У БУЈАНОВЦУ И ЛЕБАНУ

Бујановац - На списку   188 предузећа у стечају је и 14 ветеринарских станица у Србији. Директор Ветеринарске станице у Бујановцу, Миодраг Милковић, је изјавио да ће у Србији остати  само две станице ,оне у Бујановцу и Лебану.

3. фебруар 2015.

СТУДЕНТИ У БУЈАНОВЦУ ДОБИЈАЈУ НОВУ ЗГРАДУ У 2015. ГОДИНИ

Студенти бујановачког одељења Економског факултета из Суботице положили су камен темељац за нову зграду.

„Нова зграда ће бити место где ћемо учити, дружити се и градити планове како да знање које стекнемо искористимо за развој Бујановца и своје земље,“ рекли су студенти.

2. фебруар 2015.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 02.02.2015

Позивамо вас да у уторак 03. фебруара у 13 часова на локацији преко пута Дома здравља присутвујете свечаном обележавању почетка радова на изградњи зграде Одељења Економског факултета из Суботице.

«Претходна страна