Архива вести
                   
23. фебруар 2015.

У ВОЗУ ОТКРИВЕНО 16 ДРЖАВЉАНА АВГАНИСТАНА

Прешево - У заједничкој акцији цариника и полиције на железничкој станици Прешево,  16 држављана Авганистана је спречено да илегално уђе у Републику Србију.

20. фебруар 2015.

ПЧИЊСКИ ОКРУГ 19. МАРТА ДОБИЈА СИГУРНУ КУЋУ

Врање - Први корисници сигурне куће у Врању, која ће бити регионалног карактера, требало би да се у њу уселе 19. марта.

Овај пројекат започет је 2008. године, када је потписан протокол о намерама између Фонда Б92 и општине Врање.

20. фебруар 2015.

ОТКРИВЕН ШВЕРЦОВАН ДУВАН У ТОАЛЕТУ ВОЗА

Прешево - Цариници су на железничкој станици Прешево, у ноћи између среде и четвртка, спречили кријумчарење око 30 килограма резаног дувана непознатог власника.

19. фебруар 2015.

КОД ПРЕШЕВА ПРОНАЂЕНО ХИЉАДУ БОКСОВА ЦИГАРЕТА

Прешево - Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању пронашли су 1000 боксова цигарета са акцизним маркицама Републике Македоније, саопштила је полиција. Цигарете су пронађене 17. фебруара, у напуштеној тракторској приколици у селу Норча, општина Прешево.

19. фебруар 2015.

НЕМАЧКИ ФИЛМ „ИЗГУБЉЕНИ У ТРАНЗИЦИЈИ“ СНИМЉЕН НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Врање/Бујановац/Босилеград – На сајту Vimeo.com представљен је првим званичним трејлером немачки документарни филм “Lost in Transition” (Изгубљени у транзицији) који је сниман у Врању, Бујановцу, Босилеграду и Београду децембра прошле године. 

18. фебруар 2015.

ОТВОРЕНИ КОНКУРСИ ЗА ВОЈНЕ ШКОЛЕ

Конкурси за пријем ученика и кадета у војне школе отворени су 16. фебруара и трајаће до 31. марта 2015. године. У Војну гимназију се прима  90 ученика, у Војну академију 99 кадета, док на Медицинском факултету Војномедицинске академије има слободних места за 25 кадета.

18. фебруар 2015.

ЗАПЛЕЊЕНО 960 КИЛОГРАМА ДУВАНА

Бујановац - Припадници МУП-а Србије у Врању открили су и запленили 960 килограма резаног дувана у једној породичној кући у албанском селу Лучане код Бујановца.

13. фебруар 2015.

ПОМОЋ ПРИВРЕДНИЦИМА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Министар привреде Жељко Сертић изјавио је у Бујановцу да ће држава и даље кроз разне програме помагати неразвијене општине на југу Србије, у које спадају и општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.   

12. фебруар 2015.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 12.02.2015

Позивамо вас да у петак 13. фебруара од 12 часова испратите посету министра привреде, Жељкa Сертићa са сарадницима, и председника Координационог тела за општине Прешево,  Бујановац и Медвеђа, Зорана Станковића, општини Бујановац. Овој посети у 14 часова и 30 минута придружиће се и министар рада, запошљавања и социјалне политике Александар Вулин.

11. фебруар 2015.

СТЕФАНОВИЋ: НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ВЕЛИЧАЊЕ ТЕРОРИСТА

Београд - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изjавио је да позиви да се врати споменик такозваној „Ослободилачкој војсци Прешева, Бујановца и Медвеђе" нису добронамерни и да воде ка дестабилизацији ситуације на југу централне Србије.

«Претходна страна   Следећа страна»