Архива вести
                   
11. децембар 2014.

АКЦИЈА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ „ЛЕКАР НА СЕЛУ" У ОПШТИНИ ПРЕШЕВО

Прешево - Припадници Војске Србије организовали су у селима прешевске општине Курбалија, Станевце и Депце акцију „Лекар на селу", током које су прегледали мештане.

10. децембар 2014.

НА ЈУГУ СРБИЈЕ ВЕЋА ПРОИЗВОДЊА АЛИ И НЕЗАПОСЛЕНОСТ

Индустријска производња на југу Србије у првих десет месеци ове године већа је за 3,3 посто, што је прилично охрабрујући податак када се има у виду да је индустријска производња на нивоу Србије ове године нижа за чак 6,3 посто.

9. децембар 2014.

МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА НОВА ШАНСА

Бујановац - У развијеним земљама мале, породичне фабрике чине 70 одсто привреде, а у Србији тек десет одсто. Међутим, када посла нема у друштвеним предузећима нити у буџетски финансираним фирмама мала и средња предузећа постају шанса. У Бујановцу су таква предузећа, уз субвенције, успела за две године да запосле 148 радника.

9. децембар 2014.

МАКЕДОНАЦ КРИЈУМЧАРИО КОКОШКЕ И ДРУГЕ ПТИЦЕ

Цариници су  на граничном прелазу Прохор Пчињски спречили покушај да се из Србије нелегално изнесе 40 птица: патака, голубова, кокошака, паунова и фазана који не спадају у ред заштићених животињских врста, саопштила је Управа царине.

8. децембар 2014.

БУРЕК СПАЈА СРБЕ, АЛБАНЦЕ И РОМЕ

Бујановац - У Бујановцу постоји место где радо долазе становници југа Србије, без обзира на националну, верску или политичку припадност - бурекџиница „Бис“ у центру Бујановца је место где заједно седе и једу Срби, Албанци и Роми.

8. децембар 2014.

ПОБОЉШАНА НАПЛАТА РАЧУНА ЗА СТРУЈУ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - Директор „Електродистрибуције” у Врању, Горан Николић, је рекао да је у последња два месеца побољшана наплата рачуна за струју у општинама Бујановац и Прешево, као и да је у те две општине значајно смањена крађа струје.

8. децембар 2014.

У ПАТРОЛИ СА ГРАНИЧНОМ ПОЛИЦИЈОМ У ПРЕШЕВУ

Прешево - Од 2009.године, гранична полиција је у Прешеву спречила улазак 20.000 миграната из афроазијских земаља.

8. децембар 2014.

ЗАПЛЕЊЕНЕ ЦИГАРЕТЕ

Медвеђа - Министарство унутрашњих послова саопштило је да је полиција у Медвеђи зауставила аутомобил борских регистарских ознака, којим је управљао мушкарац (1961) из Мајданпек који је покушао да запали возило када је заустављен.

5. децембар 2014.

ОБЈАВЉЕН СПИСАК ПОТЕНЦИЈАЛНИХ КУПАЦА ДРЖАВНИХ МЕДИЈА

Бујановац, Врање, Лесковац, Пирот– Независно удружење новинара Србије (НУНС) објавило је податке о компанијама и физичким лицима која су на основу јавног позива Агенције за приватизацију доставила писма о заинтересованости за куповину 49 државних медија.

5. децембар 2014.

ВЕЋА КОЛИЧИНА МАРИХУАНЕ ЗАПЛЕЊЕНА НА ГРАНИЧНОМ ПРЕЛАЗУ ПРЕШЕВУ

Прешево - На граничном прелазу Прешево синоћ је заплењена већа количина марихуанe која је пронађена у грчкој хладњачи.

«Претходна страна   Следећа страна»