Архива вести
                   
7. новембар 2014.

ПРОГРАМ СТАЖИРАЊА ЗА МЛАДЕ - ПРИПАДНИКЕ МАЊИНА У ДРЖАВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА У СРБИЈИ - 2014

Kанцеларија за људска и мањинска права позива припаднике албанске, бошњачке и ромске националне мањине да се пријаве на конкурс за Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији.

6. новембар 2014.

ПРОДУЖЕН РОК ЗА КОНКУРС ЕВРОПСКОГ ПРОГРЕС- А ЗА ПАРТНЕРСКЕ ПРОЈЕКТЕ ОПШТИНА И ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

Због великог интересовања за актуелни позив за подршку пројектима који ће бити реализовани у сарадњи локалних самоуправа и организација цивилног друштва, а који имају за циљ оснаживање рањивих друштвених група у југоисточној и југозападној Србији, Европски ПРОГРЕС је продужио рок за подношење предлога пројеката до петка 14. новембра,  до 16 часова.

6. новембар 2014.

ИЗРАДА МЕХАНИЗАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ И БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ У ОПШТИНАМА ЈАБЛАНИЧКОГ И ПЧИЊСКОГ ОКРУГА

У оквиру реализације пројекта „Израда механизама за превенцију и борбу против корупције на локалном нивоу у општинама јужне Србије”, који финансира Амбасаде Краљевине Холандије у Србији, Центар за демократске активности је спровео низ уличних акција које су за циљ имале  анимирање грађана о постојању корупције на локалу и проверу недавно урађене анкете о перцепцији корупције на локалном нивоу.

5. новембар 2014.

СМАЊИВАЊЕ СИРОМАШТВА И ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА РАДА РОМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ У ОБЛАСТИ САКУПЉАЊА СЕКУНДАРНИХ СИРОВИНА – ФАЗА III

У оквиру реализације друге фазе пројекта који има за циљ смањење сиромаштва и унапређење положаја сакупљача секундарних сировина, у згради општине у Владичином Хану одржан је округли сто  на тему „Регулатива и пракса рециклаже комуналног отпада, актуелно стање и проблеми сакупљача секундарних сировина, могућности сарадње јавног, приватног и НВО сектора у области одрживог развоја“.

5. новембар 2014.

ПОЧЕО ЈЕ НОВИ, ШЕСТИ ЦИКЛУС ПРОГРАМА „ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО“

Нови, шести циклус конкурса националног програма „Покрени се за посао“ почео је 15. октобра 2014. године и биће отворен до 31. јануара 2015. године.

3. новембар 2014.

СПРЕЧЕНИ ПОКУШАЈИ ШВЕРЦА И КРИЈУМЧАРЕЊА НА ГРАНИЦИ КОД ПРЕШЕВА

Прешево – Цариници на граничном прелазу Прешево спречили су грчког држављанина да незаконито у Србију  унесе  више од 5 килограма сребрног накита, чија је вредност преко 16000 еура, саопштила је Управа царине.

3. новембар 2014.

ПОЛИЦИЈА У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ ЗАПЛЕНИЛА ДВЕ ТОНЕ ДУВАНА

Бујановац  – Врањска полиција привремено је одузела  две тоне дувана у листу и две машине за сечење дувана у Великом Трновцу код Бујановца, изјавила је Полицијска управа у Врању. Дуван је, према речима Драгана Стаменковића, портпарола Полицијске управе у Врању, одузет од  три оособе из Великог Трновца код Бујановца.

3. новембар 2014.

ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА ЗА ДОДЕЛУ ЂАЧКИХ СТИПЕНДИЈА УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА ШКОЛСКЕ 2014/2015 ГОДИНЕ

Комисија Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа за доделу ђачких стипендија ученицима средњих школа на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа школске 2014/2015 године, на основу записника 100 број 670-00-00002-27/2014-01 од 30.10.2014 године и расположивих финансијских средстава објављује прелиминарну ранг листу ученика за добијање ученичких стипендија.

«Претходна страна