Архива вести
                   
12. новембар 2014.

СТАНКОВИЋ: СТАЛНО СМО ОТВОРЕНИ ЗА РАЗГОВОРЕ

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић изразио је спремност за наставак разговора о побољшању услова живота и рада на том продручју који су пре око годину дана прекинути одлуком локалних албанских политичких лидера.

10. новембар 2014.

СТАНКОВИЋ: ПОСЕТА РАМЕ ПРЕШЕВУ БЕЗ ВЕЛИКИХ ПРОБЛЕМА

Прешево - Председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић рекао је за РТС да очекује да ће посета албанског премијера Прешеву, без обзира на недипломатско понашање у Београду, протећи у најбољем реду и допринети бољем развоју односа између Србије и Албаније. 

10. новембар 2014.

ВУЛИН И СТАНКОВИЋ У ПРЕШЕВУ

Прешево - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин је заједно са председником Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зораном Станковићем посетио деветочлану породицу Дестан у Прешеву која је у систему социјалне заштите и уручио им донацију - електрични шпорет.

10. новембар 2014.

СТАНКОВИЋ: ИЗЈАВЕ МУСЛИЈУА НЕ ПОМАЖУ АЛБАНЦИМА

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић изјавио је да се председник Скупштине општине Бујановац Јонуз Муслију вара ако мисли да ће радикалним ставовима „допринети интеграцији Албанаца и напретку становиштва три општине".

10. новембар 2014.

ТУРЦИ ХОЋЕ ТРЕШЊЕ, ВОДУ И ТЕКСТИЛ

Бурса - Група од 160 привредника из турског града Бурса заинтересована је за пројекте у Србији, међу којима су и садња трешања у Бујановцу и фабрика текстила у Новом Саду. 

10. новембар 2014.

МЕДВЕЂА: ВОЈСКА ЗБРИЊАВА САМЕ И СТАРЕ ПРЕД ЗИМУ

Медвеђа - Припадници Трећег центра за обуку Војске Србије и Црвеног крста посетили су мештане села Стубле подно Бабиног зуба, које је једно од најудаљенијих планинских села у општини Медвеђа.

10. новембар 2014.

ВОЈСКА ПОМАЖЕ МЕШТАНИМА МЕДВЕЂЕ

Реагујући на молбе мештана Медвеђе, министар одбране Братислав Гашић, наредио је још једно ангажовање јединица Војске Србије на постављању понтонског моста и санацији постојећег у том месту.

7. новембар 2014.

„ЈУГОИСТОК“ ОПОМЕНУО 55.000 ПОТРОШАЧА

Привредно друтшво „Југоисток“ послало је прошлог месеца опомене пред искључење струје на адресе 55.000 домаћинстава и фирми на подручју југоисточне Србије. Из ове компаније упозоравају  потрошаче да заостале рачуне морају да плате најкасније до понедељка, 10. новембра.

7. новембар 2014.

РАДИОНИЦЕ ЗА МЛАДЕ И О МЛАДИМА У БУЈАНОВЦУ И ВРАЊУ

Бујановац - У оквиру пројекта “Председавање Србије ОЕБС-ом 2015. године и улога младих”, који реализује „Кровна организација младих Србије” (КОМС), 4. и 5. новембра одржане су радионице са младима у Канцеларији за младе у Бујановцу и у просторијама удружења „Генератор” у Врању. Циљ радионица је био да се млади упознају са радом Организације за европску безбедност и сигурност (ОЕБС), изазовима везаним за безбедност младих, председавањем Србије ОЕБС-ом 2015. године и  да се утврди улога младих у погледу поменутих тема.

7. новембар 2014.

„ПЛАТИНАСТИ ВУК" ОД 17. ДО 28. НОВЕМБРА

У бази "Југ" код Бујановца ће се од 17. до 28. новембра одржати мултинационална тактичка вежба "Платинасти вук 15" у којој ће, поред јединица Војске Србије, учествовати и припадници војски  пет земаља- Хрватске, Бугарске, Македоније, Румуније, маринца Европске команде САД, као и припадника Жандармерије МУП-а Србије.

«Претходна страна   Следећа страна»