Архива вести
                   
23. октобар 2013.

САУЧЕШЋЕ ПОВОДОМ ПОГИБИЈЕ ПОЛИЦАЈЦА

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу изражава саучешће породици преминулог полицајца Горана Ђорђевића, који је страдао обављајући своју дужност.

22. октобар 2013.

НА ПРЕЛАЗИМА НА ЈУГУ СРБИЈЕ БЕЗ ТАКСЕ ЗА ВОЗИЛА

Прешево – Председник  Демократске уније Албанаца Рахми Зулфију је изјавио да се јуче од поноћи на прелазима према Косову и Метохији у општинама Прешево и Бујановац на косовско и метохијској страни не наплаћује такса за осигурање путничких возила, која је износила 20 евра за недељу дана.

21. октобар 2013.

ТРИБИНЕ О ПРОБЛЕМИМА МAЊИНА

Врање - Серијал трибина о проблемима мањина на југу Србије почеће 21. октобра у Бујановцу и Прешеву, у оквиру јавне кампање “Ми – ту” која је посвећена унапређењу свести грађана о значају поштовања права мањина.

18. октобар 2013.

МЛАДИ СРБИ И АЛБАНЦИ У АКЦИЈИ ЗА ОЧУВАЊЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ученици средњих школа „Сезаи Сурои“ и „Свети Сава“ из Бујановца су  данас у центру Бујановца реализовали акцију подизања свести грађана о очувању животне средине

17. октобар 2013.

УНИШТЕНО 1.600 КОМАДА МУНИЦИЈЕ

Београд – Организација Норвешка народна помоћ (НПА) завршила је са разминирањем и чишћењем касетне муниције у општини Бујановац, где је очишћена површина од преко 825.000 квадратних метара, пронађено и уништено 93 комада касетне муниције и седам других неексплодираних убојитих средстава.

17. октобар 2013.

КАНДИДАТИ ИЗАБРАНИ НА КОНКУРСУ ОПШТИНЕ БУЈАНОВАЦ ПОТПИСАЛИ УГОВОРЕ СА ПОСЛОДАВЦИМА

Јучерашњи дан је био дан радости за 33 кандидата на конкурсу општине Бујановац, од којих су неки  годинама чекали на запослење.

17. октобар 2013.

ШКОЛА СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Служба Координационог тела и ове године организује бесплатну Школу српског језика у општинама Бујановац и Прешево. Сви пријављени кандидати полагаће почетни тест којим ће се утврдити тренутно знање српског језика, на основу чега ће бити формиране групе.

16. октобар 2013.

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ КУРБАН БАЈРАМА

Поштовани, У име Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, и у своје лично име, поводом празника Kурбан-бајрама, свим верницима исламске вероисповести упућујем честитке...

16. октобар 2013.

ОДРЖАН ПРВИ МОДУЛ ПРОГРАМА ОБУКЕ ЗА ТРЕНЕРЕ ИЗ ЈУЖНЕ СРБИЈЕ И САНЏАКА

Грађанске иницијативе су уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и Фондације Kаритас Луксембург, организовале од 7. До 9. Октобра 2013. године обуку за тренере за рад са младима у јужној Србији и Санџаку.

«Претходна страна   Следећа страна»