Архива вести
                   
15. новембар 2012.

СТАНКОВИЋ: ЈУГ СРБИЈЕ ЗАПОСТАВЉЕН

Извор: РТС / Станковић је подсетио да скоро све фирме на југу Србије раде са великим губицима, да је у Прешеву стопа незапослености 56 посто, у Медвеђи 47 посто, а у Бујановцу 43 посто. БЕОГРАД - Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић, указао је јутрос да је југ Србије запостављена територија и да је највећи проблем становништва које тамо живи висока стопа незапослености.

13. новембар 2012.

Премијер у Нишу о економском развоју јужне Србије

Извор: Тањуг / До краја месеца град Ниш ће бити домаћин разговора у коме ће учествовати највиши политички представници Нишког, Пиротског, Топличког, Јабланичког и Пчињског округа. Састанак са пет градоначелника и 23 председника општина иницирао је председник Владе Србије Ивица Дачић, а тема расправе биће политичка и економска стабилност југа Србије.

9. новембар 2012.

ПРЕШЕВСКИМ СТОЧАРИМА ЈУНИЦЕ ЗА ПРИПЛОД

Извор: Преглед / Прешево - Прешевски сточари добили су од државе 55 јуница за приплод. „Јунице сименталске расе су стигле кад су сточари већ били изгубили наду да ће их добити“, рекао је Миодраг Милковић, директор Ветеринарске станице у Бујановцу , која је надлежна и за прешевску општину.

9. новембар 2012.

НОВА РАДНА МЕСТА У МЕДВЕЂИ

Извор:  Југпресс / Медвеђа - Председник општине Медвеђа Слободан Драшковић изјавио је да ће  у фабрици „Термовент“ у Медвеђи,  чије су хале у фази реконструкције, посао наћи 30 до 50 особа,  заједно са кооперантима.

7. новембар 2012.

Млади припадници националних мањина шест месеци у државним институцијама

Извор: Данас / Београд - Нова генерација стажиста у државним институцијама представљена је јуче у Палати „Србија“. Дванаесторо младих припадника албанске, бошњачке и ромске националне мањине провешће наредних шест месеци у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Министарству културе и информисања, Служби Kоординационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом и Канцеларији за људска и мањинска права.

7. новембар 2012.

ДОНАЦИЈА ЦЕНТРУ ЗА ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

Извор: Дневник / Споразум о донацији вишејезичног софтвера Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици потписали су вршилац дужности шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Пола Тиде, помоћник министра унутрашњих послова Жељко Којић и заменик амбасадора СР Немачке у Београду Михаел Хасен. Донацијом тог софтвера ОЕБС подржава реализацију пројекта МУП-а Србије „Подршка већем укључивању националних мањина у полицијску службу Републике Србије”, у оквиру које 56 потенцијалних кандидата за упис на основну полицијску обуку из Прешева, Бујановца и Медвеђе борави у центру у Сремској Каменици.

6. новембар 2012.

КЛАСТЕР ВОЋАРА

Извор:  Југпрес / Лексовац - У Центру за развој Јабланичког и Пчињског округа јуче је формиран први кластер прерађивача воћа са подручја ова два округа. Подршку овом пројекту пружио је ЕУ „Прогрес“.

5. новембар 2012.

МИНИСТАРКА КАЛАНОВИЋ У ПОСЕТИ ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

Извор: Дневник / Министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић је прошлог петка посетила Бујановац и изјавила да је Влада спремна да се суочи са бројним проблемима као и да препознаје значај успостављања поверења са албанском мањином. Министарка Калановић је, такође, учествовала на дводневном  скупу  “Бујановачка агора”, који  је организовао Центар за регионализам, а финансирао УСАИД кроз Институт за одрживе заједнице (ИСЦ).

5. новембар 2012.

НОВИ ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗОРАН СТАНКОВИЋ: ПОМОЋИ ЋУ ЉУДИМА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Извор: Пресс / Београд - Нови председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић изјавио је да му је Влада Србије причинила велику част постављањем на ту функцију.

«Претходна страна   Следећа страна»