Архива вести
                   
15. октобар 2012.

У БУЈАНОВЦУ ЗГРАДА ЗА РАСЕЉЕНЕ

Извор: Југпресс / Бујановац - Заменик председника општине Бујановац Стојанча Арсић изјавио је да ће у тој општини ускоро започети изградња зграде за смештај расељених лица са Косова, који у Бујановцу још увек бораве у четири колективна центра.

15. октобар 2012.

Презентација програма за доделу средстава за субвенције приватним предузећима у 2012. години у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа

Служба Координационог тела Владе Републике Срије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа расписала је Конкурс за доделу средстава за субвенције приватним предузећима у 2012. години у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Средства у износу од 40 милиона динара намењена су малим и средњим привредним друштвима, предузетницима и задругама са територије три општине.

15. октобар 2012.

ПБИЛД ПОМАЖЕ МЛАДИМА ДА НАЂУ ПОСАО

Извор: Југпресс / Бујановац - Осамдесет младих људи  се тренутно налази на пракси у локалим фирмама, у оквиру пројекта који подржава ПБИЛД програм, изјавио је руководилац тог програма  Николас Херкулес.

11. октобар 2012.

Више од игре

Извор: РТС / Шездесет малих фудбалера добило је медаље за фер-плеј на турниру у Бујановцу. Одмеравали су фудбалско умеће са вршњацима из других клубова, српских и албанских. Промовисао се фудбал, али и заједнички живот у мултиетничкој средини. "Ја хоћу да будем као Дељбан Тарифи, који је из нашег клуба отишао у „Шкенди“ из Тетова", каже", каже Зијах Малићи из ФК "Трновац".

5. октобар 2012.

Конкурс за Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији - 2012

Kанцеларија за људска и мањинска права позива припаднике албанске, бошњачке и ромске националне мањине да се пријаве на конкурс за Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији. Програм стажирања ће бити организован у Београду у државним институцијама које су најзначајније за остваривање колективних права припадника националних мањина. Изабрани кандидати ће потписати уговоре са Канцеларијом за људска и мањинска права у којима ће бити назначена њихова права и обавезе. Сви изабрани стажисти ће добијати месечну надокнаду за свој рад. Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама Србије финансијски подржавају амбасаде Велике Британије и Холандије у Београду.

Оглас на српском језику Преузми документ ( doc формат ) Оглас на ромском језику Преузми документ ( doc формат ) Пријавни формулар Преузми документ ( doc формат )

5. октобар 2012.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, уз подршку Амбасаде Велике Британије, организује бесплатну школу српског језика. Млади са територије општина Бујановац и Прешево од 15 до 30 година могу се пријавити лично у канцеларијама Службе:

У Бујановцу: улица Карађорђа Петровића115, на телефон 017 654 601 или адресу office@kt.gov.rs

У Прешеву: улица Саве Ковачевића 12, на телефон 017 660 843 или адресу office@kt.gov.rs

Рок за пријављивање је 24.10.2012.

Апликацију можете преузети овде

5. октобар 2012.

ТРЕНИНГ ЦЕНТАР ЗА МЛАДЕ ИЗ БУЈАНОВЦА, ВРАЊА И ПРЕШЕВА

Извор:  Југпресс / Врањска Бања - Након годину дана успешног спровођења, YouthBuild програм наставља са радом у Прешеву, Бујановцу и Врању. 40 нових младих људи ће у наредних шест месеци похађати обуку за стицање вештина неопходних за запошљавање и активизам у локалној заједници.

4. октобар 2012.

ЗАПОШЉАВАЊЕ МЛАДИХ ЗА СТАБИЛНОСТ РЕГИОНА

Извор: Југпресс / Бујановац - Председник општине Бујановац Нагип Арифи је изјавио да је приоритет локалне власти отварање нових радних места и запошљавање људи и додао да је то услов за стабилност региона. “У Бујановцу је близу шездесет посто незапослених, а међу њима је осамдесет посто младих  људи до 35 година “, рекао је јуче Арифи и додао да је укупно  7.000 запослених становника те општине. “Бујановац је јако сиромашна општина, али и јако млада општина по годинама својих становника,  тако да је међу запосленима највише младих”, рекао је  Арифи после порписивања уговора  пројекта “Млади мисле пословно”.

1. октобар 2012.

САВЕТ АЛБАНСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ СЕ УСЕЛИО У НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ У БУЈАНОВЦУ

Извор: Народне новине - Ниш / У Бујановцу је свечано отворена нова канцеларија Националног савета албанске националне мањине. Тиме је решен проблем неадекватног и привременог смештаја који је Национални савет користио од свог оснивања, јуна 2010. године, до сада. Просторије за будући рад Националног савета је уступила Општина Бујановац, док је реновирање и адаптација извршена сопственим средствима. Опремање канцеларије намештајем, рачунарима и другом опремом, у износу од близу 10.000 евра, обезбедиле су Европска унија и Влада Швајцарске преко Програма европског партнерства са општинама - ЕУ ПРОГРЕС.

«Претходна страна   Следећа страна»