Архива вести
                   
28. новембар 2011.

МЛАДИ У БУЈАНОВЦУ ГРАДЕ РАМПЕ

Бујановац, Прешево - На улазу у дом здравља у Бујановцу, 38 младих започело је изградњу осам рампи за особе са инвалидитетом(ОСИ). Током обуке у оквиру „Youth Build“ пројекта, млади из Бујановца и Прешева увидели су проблем непостојања рампи за особе са инвалидитетом и одлучили да се ангажују тако што ће изградити рампе и мотивисати своје суграђане да им помогну у томе.

28. новембар 2011.

ЖАЛБЕ ОМБУДСМАНУ

Бујановац - Републичком омбудсману од почетка године жалило се 299 грађана општина Бујановац, Прешево и Медвеђа, изјавила је виша саветница за односе са јавношћу омбудсмана Елвира Тот.

24. новембар 2011.

АЛБАНЦИ СА ЈУГА СРБИЈЕ ПОЗДРАВЉАЈУ ДОГОВОР О ДИПЛОМАМА

Представници Албанаца са југа Србије поздравили су договор о признању универзитетских диплома који су у Бриселу постигли преговарачки тимови Београда и Приштине јер ће, како кажу, коначно почети да се решавају проблеми у образовању на које су указивали годинама.

18. новембар 2011.

Уручене 233 стипендије средњошколцима из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа стипендистима Координационог тела

“Свако дете у Србији има право на најбоље могуће образовање на матерњем језику”, рекао је председник Србије Борис Тадић, на пријему средњошколаца стипендиста Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Тадић је истако да је то право,обавеза и хтење Републике Србије и поручио да се на тај начин испуњава једна велика мисија да свако дете чува свој културни идентитет и да воли своју земљу, Републику Србију.

17. новембар 2011.

ТРЕЋА ГЕНЕРАЦИЈА СТИПЕНДИСТА СА ЈУГА СРБИЈЕ У БЕОГРАДУ

У петак, 18. новембра биће додељене стипендије трећој генерацији средњошколаца које стипендира Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Ове године стипендије ће добити 233 ученика  што је 27 стипендија више него прошле године. Приоритет су имали средњошколци без оба или једног родитеља, а поред тог критеријуми за доделу били су и социјални положај и успех у претходној школској години.

15. новембар 2011.

ОТВОРЕН ПРВИ СУПЕРМАРКЕТ У МЕДВЕЂИ

У варошици Медвеђа јуче је отворен први супермаркет, а отворило га је лесковачко предузеће „Златан траг“, којем је ово пети  продајни објекат у Јабланичком округу. Купцима су  бесплатно дељени кондиторски и други производи.

11. новембар 2011.

Десет изабраних студената на шестомесечном стажу у државним институцијама

Београд - Министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу  и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић примио је јуче у Палати Србије десеторо младих припадника националних мањина и најавио почетак њиховог шестомесечног стажирања у четири државне институције.

11. новембар 2011.

Koнкурс за програме и пројекте удружења грађана ради пружања помоћи становништву на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа у 2011. години

Текст јавног конкурса за НВО Преузми документ (.doc) Смернице за подносиоце предлога пројекта Преузми документ (.doc) Образац за писање предлога пројекта Преузми документ (.doc) Образац за извештавање Преузми документ (.doc) Образац за буџет пројекта Преузми документ (.xls)

11. новембар 2011.

ОТВОРЕНА ШКОЛА НОВИХ ЛИДЕРА

Прешево - Невладина организација „Иницијатива младих за људска права“ отворила је у Прешеву школу у којој ће млади лидери са југа Србије стећи знања и вештине потребне за побољшање живота младих у својој средини. У „Школи нових лидера", која је намењена матурантима средњих школа из Прешева и Бујановца, учиће се о људским и мањинским правима, теоријама државе и демократије, европским интеграцијама и утицају недавне прошлости на политичку ситуацију на Балкану. Млади из ове две општине, њих 30, у школи ће учити и о основама јавног заговарања, аналитичког и академског писања и основама практичне политике. Дипломирани студенти „Школе нових лидера" добиће финансијску помоћ за реализацију својих идеја, којима ће допринети побољшању положаја младих у свом граду.

«Претходна страна   Следећа страна»