Архива вести
                   
6. април 2011.

ПОДРШКА „ХЕЛП“ – а МАЛИМ ПРИВРЕДНИЦИМА

Врање - Немачка хуманитарна организација „Хелп“ потписала је са педесеторо малих привредника у Врању уговор о подршци развоју њиховог посла. Највише корисника подршке, више од 20, бави се пољопривредом, потом услугама и занатима. Трећина међу њима су жене. Њихове пословне идеје оцењене су као највредније.

5. април 2011.

НАШИ УЧЕНИЦИ НАЈБОЉИ У РЕШАВАЊУ КОНФЛИКТА, НАГРАДЕ ШКОЛАМА ИЗ БУЈАНОВЦА И СУБОТИЦЕ

На Академији средњоевропских школа (АЦЕС), која је одржана прошлог викенда у Прагу, у конкуренцији 101 школе из региона, школе из Суботице и Бујановца проглашене су најбољима у категоријама „решавање конфликата” и „интеркултурни тимски рад”.

4. април 2011.

КОЛИКО ЈЕ ДРЖАВА УЛОЖИЛА ЗА ДЕСЕТ ГОДИНА У БУЈАНОВАЦ, ПРЕШЕВО И МЕДВЕЂУ

ВРАЊЕ – Вест је преузета из „Вечерњих новости“- У протеклих десет година, колико постоји Координационо тело за општине Бујановац, Прешево и Медвеђа, у ове три општине држава Србија уложила је пет милијарди динара или скоро 70 милиона евра. То је новац које су ове три општине добијале мимо својих редовних буџета, а у ову суму нису урачуната знатна средства која су поклониле амбасаде, бројне невладине и хуманитарне организације.

2. април 2011.

АЛБАНСКИ УЧИТЕЉИ И НАСТАВНИЦИ УСАВРШАВАЈУ СРПСКИ ЈЕЗИК

Бујановац - У наредна два дана у oсновној школи „Наим Фрашери“, 28 учитеља и наставника из шест основних и две средње школе из општине Бујановац унапредиће своје знање српског језика.Ради се о учитељима и наставницима који предају деци чији матерњи језик није српски.

«Претходна страна