Архива вести
                   
11. новембар 2011.

ОТВОРЕНА ШКОЛА НОВИХ ЛИДЕРА

Прешево - Невладина организација „Иницијатива младих за људска права“ отворила је у Прешеву школу у којој ће млади лидери са југа Србије стећи знања и вештине потребне за побољшање живота младих у својој средини. У „Школи нових лидера", која је намењена матурантима средњих школа из Прешева и Бујановца, учиће се о људским и мањинским правима, теоријама државе и демократије, европским интеграцијама и утицају недавне прошлости на политичку ситуацију на Балкану. Млади из ове две општине, њих 30, у школи ће учити и о основама јавног заговарања, аналитичког и академског писања и основама практичне политике. Дипломирани студенти „Школе нових лидера" добиће финансијску помоћ за реализацију својих идеја, којима ће допринети побољшању положаја младих у свом граду.

10. новембар 2011.

Информативне сесије и студијска посета Центру за основну полицијску обуку

Министарство унутрашњих послова ће до краја 2011. године објавити конкурс за пријем нових кандидата у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Пријавни формулар за кандидате и кандидаткиње за студијску посету ЦОПО Преузми документ (.doc)

10. новембар 2011.

ДИБ ПОЧИЊЕ СА ОТКУПОМ ДУВАНА

Бујановац, Прешево - Узгајивачи дувана са прешевског и бујановачког подручја почеће наредних дана да предају овогодишњи род. Дуван ће и ове сезоне откупљивати и обрађивати Дуванска индустрија Бујановац (ДИБ) за рачун америчке компаније “Alliance One Tobacco“, која је уговарала садњу.

9. новембар 2011.

Сарадње ветеринарске станице у Бујановцу и италијанске организације CRIC

Бујановац - Ветеринарска станица у Бујановцу је заједно са италијанском организацијом CRIC обезбедила 20 стеоних јуница сточарима у четири бујановачка села.

8. новембар 2011.

ЈАПАН ПОКЛОНИО ПО 200 КОШНИЦА ВРАЊУ И БУЈАНОВЦУ

Влада Јапана је преко невладине организације "ЈАРЦ" из те земље, чије је седиште у Скопљу, за пчеларе у општинама Врање и Бујановац обезбедила по 200 потпуно опремљених кошница, изјавио је помоћник градоначелника Врања за пољопривреду Срђан Васиљевић.

7. новембар 2011.

Министар Оливер Дулић најавио конкретне пројекте у области рециклаже отпада за четири општине југа Србије

Врање - У складу са системским решењем проблема прикупљања и рециклаже чврстог отпада, у Врању ће бити изграђен посебан објекат који ће страни донатор финансирати са 450.000 евра, изјавио је у Врању министар животне средине, рударства и просторног планирања у Влади Србије Оливер Дулић. Он је након разговора са градоначелником Врања и председницима општина Прешево, Бујановац, Трговиште и Владичин Хан, нагласио да је решење у области одлагања отпада на југу Србије у међуопштинској сарадњи о чему је  постигну договор.

7. новембар 2011.

ШКОЛА

Бујановац - У Бујановачком селу Велики Трновац у току је реновирање основне школе „Мухарем Кадриу“, коју похађа 970 ученика. Замењени  су кров и столарија, сређена је фасада и инсталирана је нова расвета.

4. новембар 2011.

ЗА РАЗВОЈ ЈУГА СРБИЈЕ 600 ХИЉАДА ЕВРА ИЗ ЕУ

Врање – У оквиру програма европског партнерства са општинама „Прогрес“, одобрена је бесповратна помоћ од 600 хиљада евра за више нових пројеката у јужној и југозападној Србији. Највећом сумом од око пола милиона евра, Европска унија и Влада Швајцарске финансираће пет најбољих инфраструктурних пројеката. У Медвеђи ће се реконструисати фабрика „Термовент” како би се оспособила за производњу брикета. Бесповратна средства добиће и град Врање и општине Прешево, Црна Трава и Ивањица, за унапређење сеоске инфраструктуре, као и за обнову школа и обданишта.

4. новембар 2011.

УСАИД ПОМАЖЕ ОПШТИНАМА У СРБИЈИ ДА УДРУЖИВАЊЕМ РЕШЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ ПРОБЛЕМЕ

Град Врање, заједно са општинама Бујановац, Прешево, и Владичин Хан, је  схватио да  проблеми незапослености, лоше привреде и недсотатка инфраструктуре могу  да се реше једино удруживањем снага и ресурса, као и заједничким радом на остваривању циљева. То су и реализовали помоћу новог УСАИД-ов Пројеката за одржив локални развој.

«Претходна страна