Архива вести
                   
16. септембар 2010.

16.9.2010. године

11. БИТЕФ полифонија „Уметност и позориште - заједнице за живот“ назив је 11. БИТЕФ полифоније, пратећег програма БИТЕФ-а, коју данас у 12 часова отвара пројект театара Мимарт „Лимес“ у установи културе „Пароброд“. Акценат овогодишње Полифоније је на отвореним радионицама и интерактивним презентацијама.

14. септембар 2010.

14.9.2010. године

ОМБУДСМАН НА ЈУГУ СРБИЈЕ Канцеларија републичког заштитника грађана за југ Србије ради пуном паром и већ остварује видљиве резултате. Канцеларија заштитника грађана за општине  Прешево, Бујановац и Медвеђа отворена је 28. јуна 2010. године. У њој су запослена два службеника, Маја Златковић и Беким Ајдини.

11. септембар 2010.

11.9.2010. године

МИЛАН МАРКОВИЋ, МИНИСТАР ЗА ДРЖАВНУ УПРАВУ И ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ - НЕМА ТРГОВИНЕ  ЈУГОМ И СЕВЕРОМ – преузето из „Вечерњих новости“ Реформа политичког система је сасвим блокирана Поједини политичари на југу Србије посежу за националном демагогијом у циљу одржања сопствене политичке позиције. Такве изјаве никоме не могу донети добро.Тако Милан Марковић, министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, коментарише све чешће запаљиве изјаве које долазе са југа.

7. септембар 2010.

ОТВОРЕНИ СПОРТСКИ ТЕРЕН И ЂАЧКА КУХИЊА У ЛЕВОСОЈУ КОД БУЈАНОВЦА

Председник Координационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђa министар Милан Марковић у понедељак 6. септембра отворио је спортски терен и ђачку кухињу у основној школи "Вук Караџић" у селу Левосоје у општини Бујановац. Средства за изградњу терена обезбедио је "Телеком", а кухињу је опремило ЈП ПТТ саобраћаја Србије.

6. септембар 2010.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА МЛАДИХ У БУЈАНОВЦУ

На градском тргу у Бујановцу 12. августа одржан је турнир у уличној кошарци чиме је обележен светски Дан младих. Турнир је отворио председник општине Бујановац Шаип Камбери. Локална Канцеларија за младе, организатор турнира, овом акцијом  желела је да анимира грађане Бујановца, пре свега младе, и да им укаже на потребу да се баве спортом.

6. септембар 2010.

06.09.2010. године

Поводом Дана ослобођења града Врања у Другом светском рату, 03. септембра ове године, Основна организација Црвеног крста Полицијске управе у Врању, Завод за трансфузију крви Ниш и Служба за трансфузију крви Врање су у Полицијској управи у Врању организовали акцију добровољног давања крви.

3. септембар 2010.

Позив за медије: ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА МИЛАН МАРКОВИЋ ПОСЕТИЋЕ СЕЛО ЛЕВОСОЈЕ У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ

Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић свечано ће отворити спортски терен и ђачку кухињу у понедељак, 6. септембра у 13 часова у Основној школи „Вук Караџић“ у селу Левосоје у општини Бујановац.

2. септембар 2010.

ПРЕДСЕДНИК КOOРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА УРУЧИО ЈЕ ЂАЦИМА ПРВАЦИМА БЕСПЛАТАН ШКОЛСКИ ПРИБОР

Свој први школски дан ђаци прваци основних школа у Рељану, Прешеву, Великом Трновцу и Жбевцу провели су са председником Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа министром Миланом Марковићем који им је срећан почетак школске године пожелео  на албанском и српском језику.

1. септембар 2010.

1.9.2010

ВОЈСКА ПОМАЖЕ АЛБАНСКОМ СЕЛУ БУЈАНОВАЦ - Припадници војске Србије јуче су посетили Муховац, албанско село у општини Бујановац у Копненој зони безбедности, и пружили су медицинску помоћ онима којима је она била потребна.

31. август 2010.

31.8.2010.године

Реконструисан гранични прелаз код Прохора Пчињског Прешево - Међународни гранични прелаз Прохор Пчињски свечано је отворен јуче након завршетка радова на његовој реконструкцији. Радови на реконструкцији прелаза Прохор Пчињски завршени су пре уговореног рока, за нешто више од пет месеци. Прелаз је изграђен на приступачнијем месту и има четири нове саобраћајне траке, по две на улазу и излазу из земље. Уређена је комплетна сигнализација, као и нове службене просторије за особље царинске службе и пограничне полиције.

«Претходна страна   Следећа страна»