Архива вести
                   
16. фебруар 2010.

ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ СТУДИЈЕ ИЗВОДЉИВОСТИ ЗА ОТВАРАЊЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА У ПРЕШЕВУ И БУЈАНОВЦУ

БУЈАНОВАЦ  –  Центар за ненасилни отпор и Центар за образовне политике у четвртак, 18. фебруара 2010. године у Малој сали Дома културе у Бујановцу у 10х, презентоваће прелиминарне резултате Студије изводљивости за отварање високошколских установа у Прешеву и Бујановцу. Студија је резултат вишемесечног истраживања у оквиру пројекта „Реформа образовне политике на југу Србије“ који је систематизовао елементе образовног система у Србији и сагледао искуства из региона на основу којих ће понудити сценарије за будуће активности.

16. фебруар 2010.

ПРЕДСЕДНИК ТАДИЋ РАЗГОВАРАО СА РИЗОМ ХАЛИМИЈЕМ И МИЛАНОМ МАРКОВИЋЕМ

БЕОГРАД – Председник Републике Србије Борис Тадић састао се у уторак, 16. фебруара, са народним послаником Ризом Халимијем и председником Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Миланом Марковићем.

13. фебруар 2010.

13.2.2010.године

Заштитник грађана Србије Саша Јанковић рекао је јуче у Медвеђи да се највећи број притужби грађана које долазе из ове општине и општина Бујановац и Прешево односи на лошу администрацију.

11. фебруар 2010.

11.2.2010.године

Стручна служба заштитника грађана Србије боравиће 11. и 12. фебруара у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи, где ће примати притужбе грађана на незаконит или неправилан рад органа управе. Правни саветници заштитника грађана примаће грађане у Бујановцу у четвртак, 11. фебруара од 8 до 18 часова у просторијама Скупштине општине. У Прешеву ће примати грађане у петак, 12. фебруара од 8 до 18 часова, такође у сали Скупштине општине, а у Медвеђи истог дана, од 8 до 18 часова у Дому културе.

10. фебруар 2010.

ДОДАТНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ЗА 861 СТАНОВНИКА МЕДВЕЂЕ

Дом здравља Медвеђа је у септембру 2009. године конкурисао код Координационог тела за финансирање пројекта „Здравствена помоћ и нега лица са посебним потребама и посебно осетљивих група становништва“ у оквиру Програма о распореду и коришћењу средстава за програме остваривања и унапређења социјалних и мањинских права и посебности. Средства у висини од 1.356.500,00 динара су им одобрена и Медвеђа је у децембру 2009. године добила санитетско возило у циљу побољшања здравствене заштите, праћења и пружање додатне неге посебно осетљивих популационих група.

10. фебруар 2010.

КУЛТУРНЕ ПОТРЕБЕ МЛАДИХ

Трибина посвећена уочавању проблема у општини Бујановац које се тичу културних потреба младих одржана је у уторак 9. фебруара. Трибина је организована у оквиру пројекта „Промовисање културних потреба и духа толеранције међу младима у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа“. Пројекат реализује невладина организација „Центар за демократију и развој југа Србије“ средствима добијеним на конкурсу Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

8. фебруар 2010.

МЛАДИ АЛБАНЦИ, СРБИ И РОМИ ЗАЈЕДНО НА ПРЕДАВАЊУ У БУЈАНОВЦУ

У суботу, 6. фебруара, Цивилни ресурс центар из Бујановца, у оквиру пројекта „Млади за младе“ који финансира Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, организовао је два предавања. Прво је било посвећено волонтирању, а друго штетности дувана и дуванског дима.

5. фебруар 2010.

5.2.2010. године

До краја године, 1.000 житеља Јабланичког округа имаће шансу да бесплатно заврши обуку за рачунаре и коришћење интернета. Приоритет за похађање курса ће имати особе са посебним потребама, пољопривредници и житељи руралних средина, Роми и они који годинама чекају на запослење.

4. фебруар 2010.

4. фебруар 2010.године

Аустријски амбасадор у Србији Клеменс Која и представници Аустријске агенције за регионални развој (АДА) разговарали су јуче у Бујановцу са председником општине Бујановац Шаипом Камберијем о формирању Националног савета Албанаца и  о улагању у југ Србије.

3. фебруар 2010.

3. фебруар 2010.године

Томас Мор, заменик шефа Мисије ОЕБС у  Србији, изјавио је да у Бујановцу  постоји велика вероватноћа да ће Национални савет Албанаца бити изабран на директним изборима. "Мислим да је на свакој породици да одлучи да ли жели да има директан глас у одлучивању о употреби националних симбола или сопственог језика. Велики број потписа је већ скупљен.Ја мислим да је прилично вероватно да ће до краја рока бити скупљен неопходан број потписа за директне изборе Националног савета".

«Претходна страна   Следећа страна»