Архива вести
                   
13. јун 2008.

ЈУГ ЗА ЖИВОТ ДУГ

Вредност пројекта којим је за средства из НИП конкурисало Удружење приватних станодавца општине Бујановац "Југ за живот дуг" премашује тринаест милиона динара. Очекивана средства намењена су за проширење и реконструкцију смештајних капацитета од 300 лежајева и промоцију соског туризма у Жбевцу, Жужељици, Јабланици, Горњем Старцу, Левосоју и Божињевцу.

11. јун 2008.

ВЕСТИ И НА АЛБАНСКОМ ЈЕЗИКУ

ЛЕСКОВАЦ - Регионална информативна агенција ЈУГпресс, чије је седиште у Лесковцу, почела је да објављује текстове о југу Србије и Косову и Метохији на албанском језику, а ускоро ће сви агенцијски садржаји бити превођени и на ромски језик. Агенција ЈУГпресс постоји већ две године и покрива догађаје на југу Србије, посебно у општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа, као и на Косову и Метохији и северозападној Македонији.

10. јун 2008.

РАДНИЦИМА ПОСАО, ФИРМАМА ПАРЕ

Кроз самозапошљавање посао у Врању добило више од 400 особа ВРАЊЕ - Код врањске филијале Националне службе за запошљавање у току је конкурс за самозапошљавање „Отпремнином до посла“, као и конкурс за ново запошљавање лица која су остала без посла у некој од фирми која је отишла под стечај.

7. јун 2008.

СЛОБОДАН ДРАШКОВИЋ ЧЕТВРТИ ПУТ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

У вишенационалној Медвеђи, и поред бојкота Нове Србије и Г17 плус, изабрано ново руководство Лесковац, Медвеђа - На конститутивној седници СО Медвеђа, која је завршена касно прекјуче, за председника општине изабран је просветни радник Слободан Драшковић, а председница СО је Наташа Филић, обоје из коалиције Група грађана - ДС. За њих се изјаснио 21 од 35 одборника локалног парламента, док су избор бојкотовали одборници Г17 плус и Нове Србије

7. јун 2008.

ДОНАЦИЈЕ

БУЈАНОВАЦ - Мада су житељи Кршевице и Клиновца још пре шест година имали урађен пројекат водоснабдевања, изградња водоводне мреже у ова два бујановачка села тек је почела. Да није било Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, које је за реализацију измењеног и допуњеног пројекта обезбедило 52 милиона динара, више од хиљаду становника морало би још да причека на воду из заједничког изворишта. Предвиђа се да ће славине овлажити за 60 радних дана.

6. јун 2008.

БУЈАНОВАЧКИ „ТЕПИХ“ ОД 3700 МИНА

Бујановац - Осам километара од Бујановца на површини већој од 50 хектара налази се подручје под касетним бомбама и минама, а према војним подацима, њихов број може бити већи од 3.000. На подручје које се простире од брда Јастребац, преко Бујановачког језера па све до Рељана у општини Прешево, према тим подацима бачено је 16 пакета од којих је сваки имао по 230 касетних бомби, односно може се очекивати да се на мање од десет километара од Бујановца простире „тепих“ од 3.680 касетних бомби.

6. јун 2008.

НОВА ШКОЛА

БУЈАНОВАЦ - У селу Трејак у општини Бујановац, јуче је постављен камен-темељац за нову школску зграду истуреног одељења основне школе „Бора Станковић“ из Кленика. Вредност изградње школе у Трејаку у којој четворогодишњу наставу тренутно похађа 11 ученика износи нешто више од шест милиона динара, који су обезбеђени из општинског буџета, односно уз помоћ Координационог тела за Бујановац, Прешево и Медвеђу.

2. јун 2008.

Продате само две фирме

БУЈАНОВАЦ - У општини Бујановац до сада су приватизована два предузећа, а још девет предузећа очекује нове власнике, пише на сајту Агенције за приватизацију Србије. На аукцијама су 2006. и 2007. године продати произвођач алата “Алатница” и грађевинско предузеће “Интеграл”. Приватизација је убрзана у 2008. години, па би крајем лета нове власнике требало да добије пет предузећа на тендеру. Према подацима Агенције за приватизацију, на тендеру треба да буду приватизовани Дуванска индустрија “Бујановац”, фабрика минералне воде и сокова “Хеба”, угоститељска предузећа “Пролеће” и “Врело” и предузеће за производњу минералне воде “Врело Прохорово”.

2. јун 2008.

БЕОГРАД УСПОРИО СВЕ ПРОЦЕСЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ - Годишњица потписивања Кончуљског споразума

Годишњица потписивања Кончуљског споразума Бујановац, Прешево - Лидер Албанаца на југу Србије, народни посланик Риза Хаљими, оценио је јуче поводом седме годишњице потписивања Кончуљског споразума да српске власти последњих година блокирају бржи економски и укупан развој Бујановца, Прешева и Медвеђе, али и целог југа Србије.

2. јун 2008.

ЧОВИЋ: Задовољан сам мирним решењем кризе

Такозвани Човићев план за мирно решење кризе био је део напора да се Копнена зона демилитаризује, а екстремни Албанци, с једне, а војска и полиција, с друге стране, натерају да одложе оружје. „Наравно да сам срећан и задовољан оним што сам са сарадницима урадио за мирно решење кризе и успостављање мултиетничког дијалога на југу Србије“, казао је тадашњи потпредседник српске владе Небојша Човић, истичући да је за успех целе операције захвалан свим сарадницима, грађанима, војсци и полицији.

«Претходна страна