Архива вести
                   
9. новембар 2007.

КОНКУРС ЗА НОВЕ ПРОЈЕКТЕ У МИНИСТАРСТВУ КУЛТУРЕ СРБИЈЕ

Министарство културе Србије је расписало конкурс за суфинансирање пројеката и програма у идућој години који својим квалитетом доприносе развоју и презентацији уметности и културе, саопштила је прес служба Министарства. Конкурс, који је отворен до 3. децембра, односи се на програме, односно пројекте из области позоришног стваралаштва, музичкосценског и плесног, музичког, визуелног и мултимедијалног стваралаштва, кинематографије, културноуметничког аматеризма, изворног народног стваралаштва и очувања нематеријалног културног наслеђа.

8. новембар 2007.

ПОСАО ЧЕКА 3.000 ЉУДИ

У општини Медвеђа, једној од најсиромашнијој средини на југу Србије, живи се тешко. Доста је незапослених а немогућност добијања радне књижице, обезбеђења егзистенције један је од разлога миграције људи. У многим брдско-планинским селима, којих је и највише у општини Медвеђа, самују углавном старине а бела куга озбиљно је запретила и месним заједницама у близини општинског центра. Невоља је и податак да је привреда у колапсу, да у малобројним предузећима још није завршена власничка трансформација.

7. новембар 2007.

НОВИ ДАЛЕКОВОД ЗА МАКЕДОНИЈУ

Прешево - Приликом посете југу Србије и граничном прелазу "Прешево", потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић је најавио изградњу далековода ради боље и ефикасније продаје електричне енергије Македонији.

5. новембар 2007.

5. новембар 2007. год.

Почетак реконструкције и модернизације граничног прелаза Прешево, како би се тај гранични прелаз прилагодио стандардима Европске уније. Новац за изградњу и реконструкцију дела овог прелаза донирала је Европска унија, преко Европске агенције за реконструкцију, док је Влада Србије обезбедила остатак средстава. Изводјење прве фазе радова, у вредности од око пет милиона евра, трајаце 14 месеци.

5. новембар 2007.

У РАЗВОЈ ОПШТИНА НА ЈУГУ СРБИЈЕ УЛОЖЕНО 5.6 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

БУЈАНОВАЦ (Бета) - Шеф бујановачке канцеларије Координационог тела за југ Србије Сима Газикаловић рекао је да је у развој три општине на југу Србије од 2000. године уложено око 5,6 милијарди динара.

3. новембар 2007.

МОДЕРНИЗАЦИЈА ПРЕШЕВА

Реконструкција и модернизација граничног прелаза Прешево почеће у понедељак, како би се тај гранични прелаз прилагодио стандардима Европске уније, саопштено је из Владе Србије. Европска унија, преко Европске агенције за реконструкцију, донира новац за изградњу и реконструкцију дела прелаза, док Влада Србије обезбеђује остатак.

2. новембар 2007.

УНИШТЕНО 11 КАСЕТНИХ БОМБИ

Бујановац - Посебна екипа Министарства одбране током дводневног рада на терену на подручју општине Бујановац, на више локација уништила је 11 заосталих касетних бомби из времена НАТО бомбардовања. Седам касетних бомби откривено је и уништено на локацији "Цунга". По две касетне бомбе уништене су у близини трафо станице у Јастрепцу и на локацији "Китка" у непосредној близини Бујановачкој језера.

1. новембар 2007.

ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ "ПРЕШЕВО"

Грађевинска дирекција Србије је задужена да у име Републике Србије, преузме права и обавезе Инвеститора, за граничне прелазе Батровци и Прешево, Закључком Владе РС од 31.07.2003. године. Реконструкција и изградња ГП Прешево подразумева подизање нивоа опремљености и потребних капацитета, како би се гранични прелаз прилагодио стандардима Европске уније. У том циљу Европска унија (преко Европске агенције за реконструкцију), донира средства за изградњу и реконструкцију дела прелеза, док средства ван донације обезбеђује Влада РС.

«Претходна страна